Hva betyr uttrykket «god mat» for deg?

Gjennom evolusjonen av menneskerasen, er det slik at smakssansen vår har gjort oss i stand til å skille mellom ulike former for potensiell næring. Ting vi kunne spise og som var sunne, smakte godt. Ting vi ikke skulle spise, smakte vondt.

Evolusjonen gjorde menneskene til supermaskiner som kunne skille mellom næringsstoffer som ikke var gode for oss, til det som virkelig var bra mat. Dette har menneskene gjort uten nærings- og kaloritabeller og uten baderomsvekt i tusener av år. Hvorfor ser det ut til at denne superkraften svikter oss nå, når vi trenger den mest? Hvorfor øker menneskenes kroppsvekt jevnt og trutt i den vestlige utviklede verden og hvorfor er det så mange mennesker som ikke liker grønnsaker? Hva er egentlig god mat?

Hvor god er egentlig mat som smaker godt? Får vi virkelig det vi trenger fra mat som smaker godt, eller er det på sin plass å stille spørsmålet om det heller er de som lager all den gode maten som vi betaler for, som får sine behov om inntekter og økonomisk vekst dekket.

Har du noen gang sett en fugl i sitt naturlige habitat som er så overvektig at de ikke kan fly? Har du noen gang hørt om en dyreart som konstant overspiser til den grad at de som art, kollektivt øker i vekt og pådrar seg sykdommer og plager?

Jeg tror vi kan være enige om at dette er en situasjon som gjelder for mennesker og ikke for noen andre dyrearter.

Så hva er det som har skjedd med oss?

Min erfaring som ivrig slanker, er at det eneste som faktisk har fungert for meg, og som fortsatt fungerer, er fraværet av ultraprosessert mat, samt noen former for mindre prosessert mat som skaper avhengighet.

Jeg har funnet opp et konsept som hjelper folk med å spise effektivt og godt innenfor rammene av naturlig mat. Det trenger ikke ta lang tid å lage mat og spise på denne måten slik mange mennesker tror. Det er svært mange fordeler knyttet til denne måten å spise på, og den medfører at man kan få mer igjen på budsjettet til tross for at maten man spiser kan være dyrere og ha en mer eksklusiv profil enn det man er vant til som ordinær mat-konsument.

Dette er en spennende og annerledes vei å gå, men det er ofte store endringer som skal til for å skape signifikante resultater.

Det er disse ekstraordinære resultatene vi ønsker oss, og disse er faktisk enklere å oppnå enn jeg hadde trodd.
Hvorfor det er slik og mekanismene bak, skal vi sammen utforske i detaljer etterhvert.

mvh

Hans F. Rønning
Change Manager – T4C.no

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *