NRK sine sider kunne vi på tirsdag lese en nyhetssak om at det var helt naturlig og vitenskapelig bevist at man blir sint når man er sulten.

De refererer blant annet til en annonse for Snickers der teksten var: «Du er ikke deg selv når du er sulten».

Nora Sofie Trohaug (24) er av de personene som kjenner dette på kroppen og hun sier at hun har lett for å «klikke i vinkel» når hun har lavt blodsukker.

Denne effekten har ikke tidligere blitt analysert i detalj og tidligere studier har antydet at lavt blodsukker kan ha noe å gjøre med vår tendens til å bli litt irritable. Men foreløpig har man ikke funnet noen definitive konklusjoner på hvorfor sult fører til sinne. sier Stefan Sieger, som er professor i psykologi ved Karl Landsteiner University of Health Sciences.

Å vite mer om hvordan disse følelsene utvikler seg, kan hjelpe oss med å håndtere dem bedre, mener forskerne som også mener at det er overraskende hvor lite forskning som har blitt gjort omkring dette temaet. De mener at det hele egentlig bare handler om å gjenkjenne hva som foregår i egen kropp.

Jeg mener at denne artikkelen på NRK sine nyhetssider den 20. juli faktisk viser hvor galt det faktisk står med kunnskap om ernæring både blant forskere og andre mennesker.

De av dere som har gjennomgått mitt introduksjonskurs i vektkontroll vet at det er mange fordeler med et stablit lavt blodsukker og at et stabilt, lavt blodsukker kan oppnås ved å spise mat som kroppen forstår. Her er elementene som jeg nevner og som jeg også har opplevd direkte på kroppen:

  • Den evige sulten forsvinner, du blir ikke lenger sulten mellom måltidene. 
  • Søt-suget forsvinner. 
  • Hjernetåken forsvinner – du blir klarere i hodet og kan tenke bedre og fortere.  
  • Humøret blir bedre mer stabilt.  
  • Godt med energi og overskudd  
  • God forbrenning og mindre kroppsfett 
  • Bedre søvn 
  • Bedre fordøyelse  
  • Frigjøring av veksthormoner som igjen fører til bedre utbytte av trening på grunn av raskere oppbygging av muskelmasse.  

Etter at jeg la om min kost og styrte unna ultraprosessert mat, samt sukker og mel har jeg ikke lenger problem med sinne pga lavt blodsukker. Det hadde jeg nemlig tidligere.

Hele problematikken minner meg om røyking og avhengigheten der. Man tror man trenger en sigarett for å roe seg ned, men hvis man ikke røyker er man allerede konstant roligere enn de som røyker for å roe seg ned.

Spiser du ultraprosessert mat og sukker har du konstant for høyt blodsukker og sliter antageligvis med flere av punktene jeg lister opp ovenfor. Du trenger mer sukker for å fungere, helt til du kommer ut av avhengigheten.

For meg er dette åpenbart, og NRK sin nyhetssak er bare en av mange påvirkninger som peker mot at maten vi vanligvis spiser er helt i orden, mens det er vi mennesker som blir syke, og får problemer vi ikke kan håndtere på egenhånd

Det jeg tilbyr i mitt konsept, er kunnskap om avhengighets-skapende mat og hjelp til å finne veien ut av avhengigheten.

Jeg ser på NRK sin artikkel som nok et tegn på at vi er på riktig vei.

Ha en strålende lørdag
Hilsen
Hans Fredrik
Kursmentor – T4C.no

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *